Snoeidemonstratie

Jaarlijks geeft Harrie van Noort in de boomgaard van de kwekerij een aantal snoeidemonstraties. In de winter weet hij u alles te vertellen over de snoei van appel- en perenbomen. In de nazomer over kersen- en pruimenbomen. De demonstratie vormt een aaneengesloten geheel. Halverwege is er een kleine pauze.

Zaterdag 2 februari 2019:
appel- en perenbomen
Een uitgebreide snoeidemonstratie appel- en perenbomen in onze boomgaard. Ook wordt er aandacht gegeven aan de snoei van bessenstruiken en ander kleinfruit.
Tijd: 10.00 – 12.00 uur.
Kosten: € 15,– inclusief koffie/thee en blauwe bessencake.
U hoeft zich van tevoren niet op te geven.

Snoeien fruitbomen

Het is raadzaam u in deze tijd van het jaar tijdens de demonstratie extra warm te kleden en warme schoenen of klompen aan te trekken. 

Zondag 1 september 2019:
kersen- en pruimenbomen
Dit jaar worden er tijdens het Oogstfeest op zondag 1 september enkele korte snoeidemonstraties van kersen- en pruimenbomen in onze boomgaard gegeven.

Voor de liefhebber zij er deze tijd van het jaar nog blauwe bessen, frambozen en bramen te koop. 

Snoeiworkshop

Liefhebbers kunnen zich in deze workshop gaan bekwamen in het snoeien van fruitbomen. Ook handig om je kennis weer eens op te frissen. De workshop wordt gegeven in de boomgaard van de kwekerij door Harrie van Noort.

Maandag 18 februari 2019  – De workshop zit VOL
U ontwikkelt gevoel voor het snoeien van vruchtbomen door het direct in de praktijk brengen van de theorie. Er wordt rekening gehouden met de interesse van de deelnemers. Wilt u uw eigen snoeischaar en/of zaag meenemen?
U dient zich van tevoren op te geven. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.
Tijd: 9.30 u – 12.30 uur.
Kosten: € 50,– inclusief theorie/koffie/thee/cake