Activiteiten & Nieuws

NIEUWS

Na 40 jaar geleden begonnen te zijn als kleinfruittelers is de De Vrolijke Noot volledig over gegaan op het kweken van vruchtbomen en struiken. De bessen zelf zijn heerlijk, maar de opkeek van de struiken en bomen en de pluk van de bessen was op hetzelfde moment erg druk. Hierdoor hebben we een keuze gemaakt. Er zijn dit seizoen geen bessen meer te koop, geen plukkers meer nodig en geen zelfpluk meer. Wilt u toch nog graag die mooie bessen? Vanaf november zijn de volwassen struiken te koop! Heeft u interesse in meerdere struiken laat het ons dan tijdig weten.

WORKSHOP

Heb je een mooie tuin vol fruit? net aangeplant of overgenomen? Vraag je je af hoe die gesnoeid moet worden? Kom dan naar onze workshop!

Donderdag 28 januari of dinsdag 24 februari, van 13u – 16u, Appel- en perenbomen snoeien

Op de workshop appel- en perenbomen snoeien krijg je eerst theorie over het snoeien. Daarna ga je daadwerkelijk de boomgaard in om de theorie in de praktijk te brengen. Tijdens de workshop is er tijd voor al je vragen. Kosten zijn €30,- inclusief koffie of thee met wat lekkers en een hand-out van de theorie.

Donderdag 21 januari of dinsdag 16 februari, 10u – 16u, Kleinfruit, appel – en perenbomen snoeien.

In deze dag workshop krijg je informatie over het snoeien van kleinfruit, appel- en perenbomen.  We gaan de bessenstruiken, en daarna eten we een vegetarische, biologische lunch. Na de Lunch gaan de handen uit de mouwen in de boomgaard! Kosten zijn €70,- inclusief de lunch, hand-outs, koffie en thee.

Donderdag 14 januari of dinsdag 9 februari, 13u – 16u, Ent workshop 

De meeste fruitbomen zijn geënt. In deze workshop krijg je informatie over verschillende manieren van enten, waarom je ent en hoe. We oefenen een paar keer en dan ent je je eigen boom! Kosten zijn €35,- inclusief 1 appel- of peren onderstam, enthout, en natuurlijk koffie of thee met wat lekkers. Laat van te  voren weten of je een appel of peer wilt!

Alle workshops gaan door bij een minimaal vijf en maximaal 10 deelnemers. Zijn er veel deelnemers? dan plannen we een extra dag in. Je inschrijving is definitief na betaling. Mocht de workshop door weersomstandigheden niet door gaan, verzetten we de datum. past dit iet krijg je natuurlijk je geld terug. De inloop is een half uur van tevoren. Zorg voor warme kleding! Het kan behoorlijk koud zijn!

In november beginnen we met de verkoop van onze fruitbomen en bessenstruiken. Ze komen uit de volle grond. Nu de bladeren zijn gevallen is de sapstroom tot rust en kan er gerooid worden. De bomen worden voor u overzichtelijk opgekuild in onze verkoophoek.

Ook in de winter gaan we door met de verkoop van onze vruchtbomen. Zolang er geen vorst in de grond zit kunt u planten. Januari, februari en maart zijn goede snoeimaanden voor appel- en perenbomen.