In verband met het vroege voorjaar is de winkel per 9 april 2020 gesloten! In november gaan we weer open…

Heb je een mooie tuin vol fruit? net aangeplant of overgenomen? Vraag je je af hoe die gesnoeid moet worden? Kom dan naar onze workshop!

Donderdag 13 februari, van 13u – 16u, Appel- en perenbomen snoeien

Op de workshop appel- en perenbomen snoeien krijg je eerst theorie over het snoeien. Daarna ga je daadwerkelijk de boomgaard in om de theorie in de praktijk te brengen. Tijdens de workshop is er tijd voor al je vragen. Kosten zijn €30,- inclusief koffie of thee met wat lekkers en een hand-out van de theorie.

Donderdag 20 februari, 10u – 16u, Kleinfruit, appel – en perenbomen snoeien.

In deze dag workshop krijg je informatie over het snoeien van kleinfruit, appel- en perenbomen.  We gaan de bessenstruiken, en daarna eten we een vegetarische, biologische lunch. Na de Lunch gaan de handen uit de mouwen in de boomgaard! Kosten zijn €70,- inclusief de lunch, hand-outs, koffie en thee.

Donderdag 27 februari, 13u – 16u, Ent workshop 

De meeste fruitbomen zijn geënt. In deze workshop krijg je informatie over verschillende manieren van enten, waarom je ent en hoe. We oefenen een paar keer en dan ent je je eigen boom! Kosten zijn €35,- inclusief 1 appel- of peren onderstam, enthout, en natuurlijk koffie of thee met wat lekkers. Laat van te  voren weten of je een appel of peer wilt!

Alle workshops gaan door bij een minimaal vijf en maximaal 10 deelnemers. Zijn er veel deelnemers? dan plannen we een extra dag in. Je inschrijving is definitief na betaling. Mocht de workshop door weersomstandigheden niet door gaan, verzetten we de datum. past dit iet krijg je natuurlijk je geld terug. De inloop is een half uur van tevoren. Zorg voor warme kleding! Het kan behoorlijk koud zijn!

In november beginnen we met de verkoop van onze fruitbomen en bessenstruiken. Ze komen uit de volle grond. Nu de bladeren zijn gevallen is de sapstroom tot rust en kan er gerooid worden. De bomen worden voor u overzichtelijk opgekuild in onze verkoophoek.

Ook in de winter gaan we door met de verkoop van onze vruchtbomen. Zolang er geen vorst in de grond zit kunt u planten. Januari, februari en maart zijn goede snoeimaanden voor appel- en perenbomen.