Activiteiten & Nieuws

NIEUWS

WORKSHOP

Hieronder ziet u het overzicht van de gegeven workshopt. De data en kosten worden voor het jaar 2022 in oktober weer op de site gezet. Inschrijven is nodig.

Appel- en perenbomen snoeien.
Op de workshop appel- en perenbomen snoeien krijg je eerst theorie over het snoeien. Daarna ga je daadwerkelijk de boomgaard in om de theorie in de praktijk te brengen. Tijdens de workshop is er tijd voor al je vragen. Kosten zijn inclusief koffie of thee met wat lekkers en een hand-out van de theorie.

Kleinfruit, appel – en perenbomen snoeien.
In deze dag workshop krijg je informatie over het snoeien van kleinfruit, appel- en perenbomen. We gaan de bessenstruiken, en daarna eten we een vegetarische, biologische lunch. Na de Lunch gaan de handen uit de mouwen in de boomgaard! Kosten zijn  inclusief de lunch, hand-outs, koffie en thee.

Ent workshop
De meeste fruitbomen zijn geënt. In deze workshop krijg je informatie over verschillende manieren van enten, waarom je ent en hoe. We oefenen een paar keer en dan ent je je eigen boom! Kosten zijn  inclusief 1 appel- of peren onderstam, enthout, en natuurlijk koffie of thee met wat lekkers. Laat van te voren weten of je een appel of peer wilt!

Alle workshops gaan door bij een minimaal vijf en maximaal 10 deelnemers. Zijn er veel deelnemers? Dan plannen we een extra dag in. Je inschrijving is definitief na betaling. Mocht de workshop door weersomstandigheden niet door gaan, verzetten we de datum. past dit niet krijg je natuurlijk je geld terug. De inloop is een half uur van tevoren. Zorg voor warme kleding! Het kan behoorlijk koud zijn. In verband met de 1,5 meter regelgeving hebben we een verwarmde buitenplek voor de theorie.
Ook in de winter gaan we door met de verkoop van onze vruchtbomen. Zolang er geen vorst in de grond zit kunt u planten. Januari, februari en maart zijn goede snoeimaanden voor appel- en perenbomen.