Contact

Openingstijden

Verkoop fruitbomen: 
Onze verkoop vanuit de grond loopt van  november t/m begin van het voorjaar op vrijdag en zaterdag van 9.00 u – 16.00 u.
Buiten dit seizoen om hebben wij divers plantgoed voor u opgepot, u bent op afspraak van harte welkom om langs te komen.

Kwekerij De Vrolijke Noot

Ties en Esther Betjes
Oosterbutenweg 2
NL 8351 GH Wapserveen
Tel: +31 (0)6 12870134

E-mail: info@devrolijkenoot.nl

Kamer van Koophandel: 75647044
BTW-nummer: 8603.51.725.B.01

STAGES & MEEWERKEN

& meewerken”

Ben jij op zoek naar een mooie stage plek in het groen? Of heb je al wat ervaring en zoek je een bedrijf voor een deeltijd stage? Vind je het fijn om buiten te werken in stilte of heb je behoefte om weer in een ritme te komen?

Wij vinden het heel leuk en belangrijk om onze kennis te delen, en samen te werken. Tijdens het werk komen er mooie gesprekken op gang en soms is het samen even knallen. In de kwekerij is veel te doen. Aanbinden, wieden, gras maaien, inventariseren, de dieren verzorgen, omweiden… Heb je zin om mee te helpen en veel te leren? Neem contact met ons op, dan kunnen we kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Links

Aukes’s Biologische Kaas
Vanaf januari 2024 wordt Auke’s Biologische Kaas, Esthers Biologische Kaas en staat Esther op de markt met deze producten. Dit maakt De Vrolijk Noot een gemengd circulair bedrijf.
https://www.aukesbiokaasenvlees.com/over-ons

Collectief Circulair Westerveld
Wij doen mee met de expeditie!
Circulair leven, wonen en werken vraagt om het vinden van gemene gronden en nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven, inwoners en de gemeente: ‘Nieuw naoberschap’. Collectief Circulair Westerveld (CCW) helpt ondernemers en inwoners hierbij.
https://collectiefcirculairwesterveld.nl/

Grondbeheer
Grondbeheer is een onafhankelijke stichting, die met schenkgelden landbouwgrond aankoopt en tegen rechtvaardige prijzen verpacht aan Demeter boeren en tuinders. Hiermee wil Grondbeheer het biodynamische landbouwareaal continueren voor huidige en toekomstige generaties. Stichting Grondbeheer Biologisch-dynamische Landbouw is sinds 1997 eigenaar van de grond waarop De Vrolijke Noot gevestigd is.
www.bdgrondbeheer.nl

Demeter
Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten.
www.stichtingdemeter.nl

Noordelijke Pomologische Vereniging
De Noordelijke Pomologische Vereniging zet zich in voor het behoud van oude fruitrassen en hoogstamfruitbomen.
www.npv-pomospost.nl

NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst)
De NAK is de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen. Deze wettelijke taak wordt vervuld in opdracht en onder toezicht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
www.nak.nl