Vruchtbomen

Vruchtboomkwekerij

Kwekerij De Vrolijke Noot is de enige biodynamische vruchtboomkwekerij van Nederland. We kweken oudere rassen die geselecteerd zijn tegen ziektegevoeligheid, zodat u een sterke boom in de tuin krijgt.

Bij het uitzoeken van een boom is het belangrijk om rekening te houden met de grondsoort waar de boom geplant wordt. Tijdens het kopen of bestellen kunnen we u daar advies over geven. We hebben verschillende rassen, met elk hun eigen kenmerken. Bent u op zoek naar een handappel? Of speciaal naar die appel die iets structuur houdt tijdens het koken van hete bliksem?

De bekendste rassen zijn die veel voorkomen in de supermarkt, deze zijn gelelecteerd op meerdere kwaliteiten dan alleen smaak, maar er is zoveel meer! Wilt u de verschillende rassen eens proeven? Zoek dan in het najaar naar een fruitproeverij en kies daar je favoriete ras uit!

Wij zijn een kleine kwekerij met een beperkte voorraad. Bent u op zoek naar een speciaal ras, vraag het ons! Of laat u verrassen met iets bijzonders…

Om een volledig assortiment te bieden kopen we ook in bij collega’s, waar mogelijk biologisch. Dit is in de winkels te zien aan de labels, en is per vak aangegeven. De bomen uit onze eigen kwekerij zijn herkenbaar aan het Demeterkeurmerk.

Demeter

Verkoop fruitbomen
Onze verkoop loopt van  november t/m begin van het voorjaar op vrijdag en zaterdag van 9.00 u – 16.00 u.
Overige dagen op afspraak.